Ora de rugaciune

O duminica reusita incepe cu o ora de rugaciune reusita.praying

Eficientizarea timpului de rugaciune a dat bataie de cap in multe biserici, pana acum. Am avut posibilitatea sa fiu prezent la mii de intalniri de rugaciune, dar vreau sa abordez in speta,timpul de la Biserica. Pe vremea copilariei mele, erau trei „plecari”: partea fratilor, partea surorilor si ultima in comun. Da, in comun. Toata lumea se ruga, nu era la alegere. Apoi s-a trecut la rugaciunea „randoming”, cine vrea si cine poate. „Mai este cineva? Daca mai este cineva?” Si erau secunde pretioase de asteptare pentru cei care se gandeau: sa ma rog, sau sa nu ma rog?

„Casa Mea se va chema o Casa de Rugaciune.”

Cum de a ajuns rugaciunea atat de obositoare pentru unii? Imi aduc aminte de Zsolt care parafraza rugaciunile unora: ” Iti multumim ca ne aflam in Casa Ta sfanta, si stam pe aceste banci sfinte, si ascultam Cuvantul Tau Sfant din gura robului Tau sfant…”. Cand auzeam cate o rugaciune de tip Maria, sau Elisaveta: ” Mi se bucura sufletul, si imi tresalta inima de bucurie…” era ca o gura de oxigen ceresc.

Apoi au venit cei cu ridicatul mainilor. Mare incercare pe capul unora. Atat de mare incercare incat renuntau la rugaciune poticnindu-se in cel cu mainile ridicate. Un frate mai indraznet ma intreaba intr-o Biserica, dupa predica ( s-a dat timp pentru intrebari, desi nu am fost anuntat in prealabil): cum sa ne rugam in Biserica, cu mainile ridicate sau nu? Eu ii raspund cu o alta intrebare: ” – Acasa cum va rugati, cu mainile ridicate sau nu? Raspuns: ” – Cu mainile lasate.” Pai, atunci, daca nu practicati acasa de ce ar trebui sa o faceti doar la Biserica? Un lucru este cert: daca rugaciunea nu este acasa la ea intr-o biserica, trebuie adusa. Problema e ca unii nu inteleg rostul. Rostul il vezi cand gusti din dulceata si trairea in atmosfera inchinarii. Am ramas deosebit de impresionat de o persoana care a afirmat: studiez subiectul rugaciunii de 27 de ani, si a infiintat Institutul Rugaciunii, in SUA (Prayer Institute). Minunat. Institutul poti sa-l faci oriunde ai fi, doar,  sa spui ce au spus ucenicii:  „Invatatorule! Invata-ne sa ne rugam!”.

Reclame

4 gânduri despre “Ora de rugaciune

  1. Rugaciunea se naste dintr-o inima si minte care SIMTE si INTELEGE CA ARE NEVOIE DE DUMNEZEU. Pana nu vom intelege asta si nu vom invata sa DEPINDEM DE EL, rugaciunile noastre vor fi doar … un exercitiu religios, un obicei nefolositor, care nu va schimba nimic nici in lumea spirituala si nici in cea materiale.
    De 2 saptamani studiem la grupa celula „Rugaciunea de mijlocire” a lui Dutch Sheets. Incerc cat de curand sa scriu pe blog ceva articole, citate interesante despre rugaciune.
    Oricum … un om care INVATA SA SE ROAGE & PRACTICA este un om DIFERIT. Doamne ajuta-ne, Doamne da izbanda !!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s