Numărătoarea inversă sau Iona zilelor noastre

” Dumnezeu nu ne-a chemat să veștejim păcatul, ci să oferim soluții păcătoșilor.”  I.Țon

Este clar ca Iona nu avea de a face cu o Biserica, in perioada de evanghelizare, care sa-l astepte dupa ce s-au impartit brosuri, pliante, afise puse in toata cetatea: ”Va invitam sa participati la zilele de speciale evanghelistice, invitat special profetul Iona”. Avea o misiune grea. Era vorba de un oras, o metropola a acelor zile, in care oamenii  traiau in cel mai grozav mod posibil.

„Scoala-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, si striga împotriva ei. Caci rautatea ei s-a suit pâna la Mine!” (Ioan 1 :2)

Rautatea lor avea radacina in pacatul lor. Au ajuns sa traiasca intr-un mod lipsit de orice principiu de moralitate. Traiau in violenta si produceau violenta. Era un oras imens, probabil cu multe suburbii.

Iona stia la cine era trimis. Probabil putea sa fie linsat in orice minut si ucis, sau nebagat in seama, in schimb isi face slujba. Le spune verdictul, macar daca vor fi nimiciti, sa stie de ce.

Nu ia in calcul faptul ca ei vor sa se pocaiasca in sac si cenusa, sa strige la Dumnezeu pentru mila si Dumnezeu, culmea, sa se indure de ei, in ciuda a tot ce au facut.

Acum vine surpriza, Iona se supara in sinea lui, parca spunand : nu se poate! Acestia meritau sa moara si acum se intampla ceva care pe mine ma depaseste! Si intr-adevar nimeni nu va putea intelege vreodata dragostea si mila lui Dumnezeu!

Iona 4.1 Lucrul acesta n-a placut deloc lui Iona, si s-a mâniat.

2 S-a rugat Domnului si a zis: „Ah! Doamne, nu este aceasta tocmai ce ziceam eu când eram înca în tara mea? Tocmai lucrul acesta voiam sa-l înlatur fugind la Tars. Caci stiam ca esti un Dumnezeu milos si plin de îndurare, îndelung rabdator si bogat în bunatate, si ca Te caiesti de rau!

3 Acum, Doamne, ia-mi viata, caci vreau mai bine sa mor decât sa traiesc!”

Cu alte cuvinte Iona spune: am stiut! Am stiut ca nu le vei face nimic pentru ca esti un Dumnezeu milos!

Azi tot mai multi se tem ca Dumnezeu nu mai are timp sa se ocupe de toti pacatosii si vor ramane nepedepsiti. De aceea se inmultesc vanatorii de pacate din ce in ce mai mult. Daca se stie cine e pacatosul si ce facut incepe numaratoarea inversa pana la implinirea judecatii lui Dumnezeu, iar cand aceasta nu mai vine, nu se mai intelege nimic. De ce nu s-a intamplat nimic?

Conform Bibliei nici un pacat nu poate sa ramana nepepsit. Pacatul si pacatosul sunt doua lucruri diferite. Dumnezeu uraste pacatul, dar iubeste pacatosul.

Iona nu iubea nici pacatul si nici pacatosul. Pentru el nu insemna nimic daca acele cateva sute de mii de oameni erau nimiciti in cateva secunde. Pentru Dumnezeu fiecare suflet este important, atat de important .

Iona zilelor noastre ar trebui sa realizeze ca el nu este insarcinat cu sentintele, doar sa isi implineasca chemarea de a fi un mesager ascultator. Restul e treaba lui Dumnezeu.

6 Cautati pe Domnul câta vreme se poate gasi; chemati-L câta vreme este aproape.

7 Sa se lase cel rau de calea lui, si omul nelegiuit sa se lase de gândurile lui, sa se întoarca la Domnul care va avea mila de el, la Dumnezeul nostru care nu oboseste iertând.”

8 „Caci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul.

9 Ci cât sunt de sus cerurile fata de pamânt, atât sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gândurile Mele fata de gândurile voastre.

10 Caci, dupa cum ploaia si zapada se coboara din ceruri si nu se mai întorc înapoi, ci uda pamântul si-l fac sa rodeasca si sa odrasleasca, pentru ca sa dea samânta semanatorului si pâine celui ce manânca,

11 tot asa si cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va împlini planurile Mele. ( Isaia 55)

11 Caci Eu stiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.

12 Voi Ma veti chema si veti pleca; Ma veti ruga, si va voi asculta.

13 Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima. (Ieremia 29)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s