Stop sinuciderilor!

Nu am sa vin cu statistici cu tarile fruntase in sinucideri. Nu am sa analizez cazuri particulare. Nu vreau sa trag concluzii sau sa despic firul in patru: de ce s-a intamplat, care au fost cauzele, cum putea fi evitat. Atunci cand cineva care ti-a fost aproape de suflet, si a facut gestul necugetat, nu te mai intereseaza doar un singur lucru: ce ai putea face sa il readuci la viata si sa ii spui ca iti pasa de el, ca viata are sens, ca nu trebuie sa puna totul la suflet.

Una din cele mai impresionante poezii am auzit-o la o inmormantare, poezia fiind recitata de fratele defunctului, intitulata: Daca ar mai fi o zi…

Daca ar suna telefonul tau si te-ar intreba cel mai bun prieten al tau, la capatul firului, sa ii dai un singur motiv, ca sa mai traiasca, si sa nu faca gestul, chiar atunci, in miez de noapte, tinand telefonul in mana, ce i-ai spune? Sa stii ca asteapta de la tine raspunsul care sa il determine sa ramana  in viata?

Da, azi e Madalina Manole, pe care o regreta o lume intreaga, si vestea plecarii ei a venit ca un fulger din cerul senin. Dar, maine cine va fi? Vom da din umeri doar si vom spune: vremuri grele, fericit cine rezista!

Eu cred ca facem prea putin pentru semenii nostri, pentru prieteni si familie. Chiar daca nu putem salva omenirea, pentru ca nici nu am putea-o, dar macar sa aratam intelegere si sa simtim cu cel care trece printr-o criza sau alta, sa aratam deschidere si sa nu tratam lucrurile peste umar. Acest lucru mi-l doresc, si poate asa vom putea salva macar un suflet!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s