Un lucru nou

15 Eu sunt Domnul, Sfântul vostru, Facatorul lui Israel, Împaratul vostru.”

16 Asa vorbeste Domnul, care a croit un drum pe mare si o carare pe apele cele puternice,

17 care a scos care si cai, o ostire si razboinici viteji, culcati deodata împreuna, ca sa nu se mai scoale, nimiciti si stinsi ca un muc de lumânare:

18 „Nu va mai gânditi la ce a fost mai înainte si nu va mai uitati la cele vechi!

19 Iata, voi face ceva nou si-i gata sa se întâmple: sa nu-l cunoasteti voi oare? Voi face un drum prin pustiu si râuri, în locuri secetoase.

20 Fiarele câmpului Ma vor slavi, sacalii si strutii, pentru ca voi da ape în pustiu si râuri, în locuri secetoase, ca sa adap pe poporul Meu, pe poporul Meu cel ales,

21 poporul pe care Mi l-am alcatuit ca sa vesteasca laudele Mele.” (Isaia 43)

Un pastor American trebuia sa mearga in Africa si in Germania trebuia sa schimbe avionul. Cand a urcat in avionul Lufthansa, cativa pasageri l-au recunoscut si i-au spus: D-voastra sunteti pastorul  X care va rugati cu oamenii? Da. Vreti sa va rugati si cu noi aici in avion? La 26.000 de picioare inaltime, spunea pastorul, avionul a devenit o sala de rugaciune, cu oameni care si-au pierdut afacerea, casele, aveau probleme de familie, sau erau bolnavi de ceva si se simteau distrusi. Domnul Isus este si in avion, si pe uscat si pe mare, oriunde poti sa te rogi Lui si El este prezent, acolo.

In Cuvantul Sau El promite ca a venit momentul sa se termine zbaterea, suferinta, amarul.

”Iata sunt gata sa fac un lucru nou” . Lui Dumnezeu ii plac lucrurile noi. El promite un cer nou, un pamant nou, o inima noua celui ce se intoarce la El cu pocainta. Un nou inceput! Astazi este ziua ta, trebuie sa crezi ca Dumnezeu iti vorbeste tie prin Cuvantul Sau. Uita-ti durerea din trecut, esecul, suferinta, framantarea, apasarea, serviciul pe care l-ai pierdut, afacerea care marge prost, problemele din familie, uita-le, si priveste la Dumnezeu care vrea sa faca un lucru nou in viata ta. Vrea sa croiasca un drum nou in viata ta pustie si devastata. Un drum croit de urmele pasilor Lui in salbaticie, in hatisul complicat al vietii tale. Urmeaza altceva, urmeaza un alt nivel al umblarii cu El prin credinta, nu prin vedere.

1 Imp 18: 41 Apoi Ilie a zis lui Ahab: „Suie-te de manânca si bea; caci se aude vuiet de ploaie.”

42 Ahab s-a suit sa manânce si sa bea. Dar Ilie s-a suit pe vârful Carmelului si, plecându-se la pamânt, s-a asezat cu fata între genunchi

43 si a zis slujitorului sau: „Suite-te si uita-te înspre mare.” Slujitorul s-a suit, s-a uitat si a zis: „Nu este nimic!” Ilie a zis de sapte ori: „Du-te iarasi.”

44 A saptea oara, slujitorul a zis: „Iata ca se ridica un mic nor din mare, ca o palma de om.” Ilie a zis: „Suie-te si spune lui Ahab: „Înhama si coboara-te, ca sa nu te opreasca ploaia.”

45 Peste câteva clipe, cerul s-a înnegrit de nori, a început vântul si a venit o ploaie mare. Ahab s-a suit în car si a plecat la Izreel.

Nu vezi nimic inca din ce a spus El, dar crezi. Ilie a urcat pe munte sa se roage si l-a intrebat pe slujitorul lui ce vede. In schimb lui Ahab i-a spus ca se aude vuiet de ploaie, sa mearga sa manance si sa bea. Nu vezi, dar auzi vuietul in duhul tau. Dumnezeu azi vorbeste si trebuie sa auzi ce spune, nu e semn de ploaie, nu e urma de nori, dar tu celebrezi. Ahab, du-te mananca si bea pentru ca va ploua. Ca ploaia sa vina cineva trebuia sa stea pe genunchi, sa se roage , sa vorbeasca si sa declare ploaia lui Dumnezeu peste intreaga tara. Dumnezeu trimi-te si azi facatori de ploaie. Poate tu astepti doar sa vezi rezultate, dar trebuie sa stii ca cineva este trimis la tine sa iti spuna: un lucru nou este gata sa se intample in viata ta. O ploaie bogata, apa in pustie, viata, belsug si bucurie. Tu trebuie sa lasi trecutul, sa nu te mai gandesti la cele ce au fost inainte, si sa crezi si sa incepi sa sarbatoresti, sa vestesti laudele Lui, si sa stii ca El a facut acest lucru nou pentru tine!

Reclame

Un gând despre “Un lucru nou

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s