De ce nu am facebook?

Nu am facebook din mai multe motive. Din punctul meu de vedere a ajuns sa fie un fel de a doua carte de identitate. Orice muritor de rand se pare ca e normal sa aiba facebook. De unde aceasta idee? Este ceva care se molipseste, si molipseala a atins peste 500.000.000 de persoane in intreaga lume.

Nu am facebook pentru ca am decis cu mult timp in urma sa nu imi fac. Este o decizie proprie.

Nu am facebook pentru ca da dependenta. Nu poti manca, nu poti dormi, nu poti studia pana nu intri sa vezi ce s-a mai comentat despre tine.

Efectele emotionale pe care le provoaca sunt fluctuante. Daca cineva scrie un comment cu tenta negativa, si e intarita si de altii, repede alergi la psihologul familiei. Uite ce spun despre mine… nu le place cum arat etc. De fapt radacina problemei nu este acolo.

Vreau sa imi pastrez viata privata doar pentru mine. Cred ca din ce in ce mai multi nu mai stiu sa aprecieze valoarea intimitatii. Pentru mine libertatea de a fi eu insumi e mai importanta decat sa primesc cateva aprecieri, chiar bine intentionate.

Este a industrie care a adus profit de miliarde de dolari si va mai aduce atata timp cat va fi alimentata de cei care se simt confortabil in aceasta lume a imaginilor si comentariilor.

A adus multa nenorocire in familii, certuri, divorturi, copii neglijati, abandonati, etc. Unul din pastorii americani a interzis tututor celor din conducerea Bisericii sa mai aiba facebook dupa 40 de cazuri de conflicte familiale in Biserica, datorate cantactelor de pe Facebook.

Pirateria informationala este in floare. Multi raufacatori colecteaza datele posibilelor victime exact de pe facebook.

Am dat cateva din motivele mele pentru care raman la decizia pe care am luat-o cu mult timp in urma de a nu avea cont pe facebook. Poate unii ma veti urma, iar altii care aveti deja conturi le veti sterge (dezactiva, cu stersul fiind mai greu luand in considerare conditiile acceptate de fiecare participant la inceput).

Reclame

6 gânduri despre “De ce nu am facebook?

  1. Eu am facebook si deocamdata nu am de gand sa il dezactivez. Sunt de acord cu mare parte din pericolele care le mentionezi tu sunt reale, dar pot fi evitate. Eu aleg ce date personale sa public, cine sa vada profilul meu, cat timp sa stau pe facebook. Trebuie doar disciplina personala si atentie, si sa iei partea utila din toate optiunile care se ofera. Poti comunica, crea grupuri, impartasi ganduri. Orice om are o adresa de e-mail si mai nou orice om incepe sa aiba blog, deci la fel poate sa aiba si facebook, nu e neaparat rau. Stiu ca multi pierd vremea pe facebook, mai ales cei tineri din cate am observat eu. Sunt pericole, sunt avantaje, trebuie cantarite amandoua. Uite ca mi-am spus si eu parerea…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s