Carismatic născut sau făcut?

Carismaticii nu sunt agreati nici de baptisti nici de penticostali. Dar cum e cu baptistii mai carismatici sau cu penticostalli cu deschidere spre carismatism. Mai nou mi-am actualizat termenii teologogici: ” cesationism” – credinta ca darurile Duhului Sfant au incetat odata cu perioada apostolilor si nici nu mai avem nevoie de ele din moment ce avem Biblia, sau „carismatism” – credinta in manifestarea activa a darurilor Duhului Sfant si in zilele noastre. Eu cred ca cineva are darurile Duhului Sfant, nu daca zice, ci daca il vad actionand. Il vad rugandu-se, il aud predicand, rugandu-se pentru bolnavi si ma uit, ce face si cum face. Doar ca zice e una, dar daca face e alta.

Faptul ca ai card de salvamontist nu va ajuta pe cineva care a cazut intr-o prapastie. Sa ii spui de sus: vezi cardul meu, eu sunt salvamontist, ti-l arunc si te va scoate din prapastie. Salvamontistul adevarat ce va face? Va cobora el  pana la cel cazut, il va lua si il va scoate, nu isi va arunca doar cardul.

Un crestin fara daruri le Duhului Sfant este un crestin care cauta, are intrebari, nedumeriri, poate nu le arata dar le stie prea bine. Un crestin care traieste prin puterea Duhului Sfant este ca un izvor de apa, e totdeauna proaspat, plin de viata, iar cand trece prin necazuri are putere sa zambeasca si chiar sa imbarbateze pe altii.

Oamenii nu au nevoie de termeni noi, de religii, de dispute. Oamenii au nevoie de Isus Christos, de dragostea Lui tandra, de atingerea Lui, de cuvantul Sau care are putere sa invie chiar si mortii, de iertare si speranta, de mangaiere. Daca toate acestea se fac fie printr-un baptist, fie penticostal, carismatic, sau necarismatic, strajer, sau crestin mesianic, slavit sa fie Numele Lui, telul a fost atins.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s