Cât valorează o vrabie?

Domnul Isus spune ca doua vrabii sa vand la un ban. Adica o vrabie ar fi 50% dintr-un ban. Aproape nimic. Dar in ochii lui Dumnezeu are valoare si tine cont de ea. Candva trageam cu prastia in vrabii, pentru ca nu credeam ca are mare valoare chiar daca ar cadea una atinsa de pietricica expediata spre ea.

Mt 10.29  ”Nu se vând oare doua vrabii la un ban? Totusi, niciuna din ele nu cade pe pamânt fara voia Tatalui vostru.30  Cât despre voi, pâna si perii din cap, toti va sunt numarati.31  Deci sa nu va temeti; voi sunteti mai de pret decât multe vrabii.32  De aceea, pe oricine Ma va marturisi înaintea oamenilor îl voi marturisi si Eu înaintea Tatalui Meu care este în ceruri;33  dar de oricine se va lepada de Mine înaintea oamenilor, Ma voi lepada si Eu înaintea Tatalui Meu care este în ceruri.34  Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamânt; n-am venit sa aduc pacea, ci sabia.35  Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa si pe nora de soacra sa.36  Si omul va avea de vrajmasi chiar pe cei din casa lui.37  Cine iubeste pe tata ori pe mama mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; si cine iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.38  Cine nu-si ia crucea lui si nu vine dupa Mine nu este vrednic de Mine.39  Cine îsi va pastra viata o va pierde; si cine îsi va pierde viata pentru Mine o va câstiga.”

Domnul Isus vorbind aici despre vrabii, imediat se adreseaza celor care il asculta si le spune: nu va temeti! Acest lucru inseamna ca ar fi motive de frica, dar trebuia sa ne amintim ce a spus El. De ce am putea sa ne temem? Pentru ca cei care vor vinde un crestin pentru un venit de nimic, vor crede ca fac un serviciu. Crestinii vor fi vanati si vanduti pe bani de nimic sau favoruri derizorii. Mai mult ei vor fi tarati sa dea socoteala despre ceea ce cred, si unii se vor lepada. Lepadarea lor va fi irecuperabila. Nici macar de dragul copiilor sau a celor din casa, nu trebuie sa te lapezi de El. Cei ce vor muri in cele mai ciudate situatii, si vor avea tendinta sa creada ca au fost uitati, de fapt Domnul Isus le spune ca isi vor castiga viata vesnica.

Toata cartea Apocalipsa este scrisa pentru a incuraja Biserica in perioada persecutiei si a martirajului. In cer niciodata nu a fost criza si nu va fi nici de acum  inainte!

O vrabie valoreaza putin in ochii oamenilor, dar Dumnezeu o hraneste, se ingrijeste de ea si tine cont de ea chiar si atunci cand ea cade la pamant. Nu este uitata! Cu cat mai mult copiii lui Dumnezeu, pe care i-a rascumparat cu un pret atat de mare, vor avea parte de atentia lui Dumnezeu!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s