Iadul nu este un destin, este o optiune

Ce inseamna iad? Iadul incepe cu starea disperata a regretelor pentru ceea ce ai facut si nu trebuia sau nu ai facut si trebuia. Este trist sa vezi cati traiesc intr-o atmosfera de iad inca de aici de pe pamant. Trecand prin viata realizezi cate sanse ai pierdut , cat timp ai irosit si cate lucruri puteai sa faci diferit. Vocea napastoasa a celui care L-a ispitit in pustie si pe Isus, la fel vine si azi sa ispiteasca spunand: e prea tarziu, ti-ai ratat si ultima sansa, nu mai ai iertare. Daca nu am avea Cuvantul lui Dumnezeu la indemana, am fi poate tentati sa credem ca lucrurile stau chiar asa. La ce te poti astepta cand te uiti in jurul tau si vezi efectele vietii tale, a faptelor tale si a cuvintelor pe care le-ai spus? Lipsa lui Dumnezeu, lipsa iubirii Sale, a luminii prezentei Sale, a pacii Lui, este iad. Nu este nicidecum dans, baut si mancat, dupa cum intalnim in folclor.

Omul a fost creat sa fie liber. Ideea de celula a inchisorii da frisoane oricui. Nu demult o persoana s-a rastit la mai multi, venind vorba despre detentie, spunand : ” – Ce stiti voi despre inchisoare? Ati mers voi vreodata sa va vizitati propria mama la vorbitorul unei inchisori? Acela este iadul insusi!”

Separarea de cei dragi, ruperea cercului vietii, a ritmului cotidian, a relatiilor in care esti integrat si izolarea intr-o carcera cu o sentinta solida s-ar putea numi ca este inceputului iadului. Ideea de detentie, intr-o celula sau incapere nu a fost creat la voia intamplarii. Cei care au inventat acest mod de pedeapsa au stiut ca cel care va ajunge acolo va trai cea mai cumplita agonie, sa fie inchis cu el insusi, cu propriile ganduri, poate cosmare, regrete si autocondamnari. Rafalele intrebarilor fara raspuns sa il tina intr-o parilizie continua, sufleteasca si psihica. Atat de rau este acolo incat te gandesti la un singur lucru pe care il mai poti face: te rogi pentru cei pe care ii cunosti sa nu cumva sa ajunga acolo!

Oricat de cumplit ar fi si de infricasator, trebuie sa nu uitam ca Isus Christos este Domn si peste infern si toata puterea intunericului. Chiar daca viata cuiva ar parea sa fie in ruina totala, Domnul Isus Christos are putere sa intervina, sa dea eliberare si sa vindece sufletul bolnav.

Fil. 2 :9 ’’De aceea si Dumnezeu L-a înaltat nespus de mult si I-a dat Numele care este mai presus de orice nume;

10 pentru ca, în Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamânt si de sub pamânt,

11 si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Hristos este Domnul.’’

Nu faptele cuiva stabilesc daca cineva ajunge in iad sau nu, ci relatia personala cu Domnul Isus Christos, care este singurul Domn si judecator,  peste orice faptura umana si care poate sa salveze pe oricine de la pierzarea vesnica. De aceea este cruciala importanta cunoasterii Domnului Christos, a credintei in El si a supunerii fata de El, stiind ca toata vesnicia incepand de acum, depinde doar de  relatia cu El.

Ioan 12 : 35 -36 „Lumina mai este putina vreme în mijlocul vostru. Umblati ca unii care aveti lumina, ca sa nu va cuprinda întunericul; cine umbla în întuneric nu stie unde merge. Câta vreme aveti Lumina printre voi, credeti în Lumina, ca sa fiti fii ai luminii.”

Cine crede in Lumina sa face fiu al Luminii. Daca cineva crede in Lumina, umbla ca unul care are lumina si stie unde merge. Cel care umbla in intuneric nu stie unde merge. Isus Christos a venit sa ne faca fii ai luminii si sa avem parte de vesnicia cu El .

Reclame

Un gând despre “Iadul nu este un destin, este o optiune

  1. Amin! Sa ne uitam putin si pe textul din prima scrisoare a lui Petru catre Biserica Universala , cap 5 vs 18-20: ” Pentru ca si Hristos a suferit o data moartea pentru pacatele noastre , El cel drept pentru cei nedrepti , ca sa ne aduca pe noi la Dumnezeu , omorat fiind cu trupul dar , dar viu facut cu duhul , cu care S’a pogorat si a propovaduit si duhurilor tinute in inchisoare , care fusesera neascultatoare altadata….” deasemenea Apocalipsa 20,14 , Evanghelia dupa Luca 16, 1-9 si 19-31 . Desigur sunt multe texte dar acestea sunt mai graitoare despre iad , e deosebit de interesanta parabola administratorului necinstit care are o legatura extraordinara cu cea a saracului Eleazar si a bogatului nemilostiv , desi putini exegeti azi ii mai acorda importanta in special versetului 9 ! De ce am spus toate astea pentru ca sunt numerosi crestini astazi ma refer in special la adventistii de ziua a saptea si la martorii lui Iehova care in nihilismul lor antropologic nu mai cred in viata de dupa moarte in sufletul nemuritor in existenta raiului si a iadului in primirea mantuirii sau a damnarii imediat dupa momentul parasirii acestei lumi . Ma intristeaza deasemeni ca bun ortodox ca hipnopsihismul , asa cum se numeste aceasta erazie sau tnetopsihismul e astazi invatat si practicat ca si profesiune de credinta de unii ierarhi ai Bisericii din care fac si eu parte , de unii preoti si teologi . FELICITARI BISERICILOR BAPTISTA SI PENTICOSTALA CA NU RENUNTA LA ACEASTA DOCTRINA A BISERICII SI A SCRIPTURII si anume ca este suflet nemuritor ca este rai si iad si ca ”la iesirea din viata” vom primi cortul vesnic pe care il meritam!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s