Realitatea învierii

Io.11.25  Isus i-a zis: „Eu sunt Învierea si Viata. Cine crede în Mine, chiar daca ar fi murit, va trai.’’

Moartea este realitatea care nu poate fi schimbata de nimeni. Oamenii se nasc si mor. Asa cum moartea este realitate tot asa si invierea este reala. Domnul Isus afirma ca invierea nu este doar un fapt ci este Isusi persoana Lui. Inviera Sa din morti a fost proorocita cu mult timp in urma de catre profeti si s-a implinit cu exactitate. Cei care se indoiesc de invierea din morti a Domnului Isus Christos se indoiesc de fapt de dumnezeirea Sa, de faptul ca El are autoritate deplina asupra mortii si de faptul ca El este sursa vietii.

Fiul risipitor care a ajuns departe de casa Tatalui Sau in urma intoarcerii sale si a pocaintei sale, tatal face o declaratie mareata.

Lc.15.32  Dar trebuia sa ne înveselim si sa ne bucuram, pentru ca acest frate al tau era mort, si a înviat, era pierdut, si a fost gasit.”

Faptul ca el a gasit drumul spre casa, ca nu a ramas in dezastrul care ii aducea sfarsitul a insemnat o inviere din morti. Oriunde lucreaza puterea invierii este multa bucurie. Bucurie aceasta inseamna o stare care trebuie sa caracterizeze nu numai pe cel inviat ci si pe toti cei care sunt partasi, martori, la ceea ce s-a intamplat. Fratele mai mare era indemnat sa se bucure, sa simta importanta a ceea ce s-a intamplat, si sa celebreze impreuna cu Tatal si toti cei din casa.

Faptul ca stim ca Isus Christos a inviat ne umple de bucurie si credinta pentru ca stim ca nu moartea este ultima dimensiune in aceasta viata, este ceve mai mult, si mai glorios, exista inviere, exista viata vesnica. Domnul nu spune ca nu vom muri, ci chiar daca ar interveni moartea, cel care crede in El va trai. Numai cei care au gustat moartea stiu ce inseamna invierea cu adevarat.

Care este obiectul credintei tale? Pe ce se bazeaza credinta ta?

Credinta este o incredere neclintita in lucrurile nedajdute, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. (Evrei 11:1). Toma a crezut cand l-a vazut pe Domnul Inviat si Mantuitorul ii spune: ferice de cei ce nu vad si cred. Poate ai spus: daca l-as vedea pe Dumnezeu as crede. Domnul Isus spune ca nu are a face credinta cu vederea. Credinta in El are de a face cu Cuvantul sau, cu profetiile implinite, cu promisiunile Lui.

Dumnezeu i-a promis lui Avraam un fiu, iar Avraam L-a onorat pe Dumnezeu prin credinta Lui in momentul in care Isaac trebuia sa fie jertfit. Avraam credea ca Dumnezeu poate sa il invie din morti, si asa l-a si primit inapoi, ca inviat din morti (Evrei 11 :19)

Un mod de a sarbatori invierea Domnului Christos este prin a trai o viata pentru Cel care a murit si a inviat pentru noi si sa lasam ca aceasta minunata putere a invierii sa lucreze in vietile noastre in fiecare zi.

2Cor.5.15  Si El a murit pentru toti, pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei însisi, ci pentru Cel ce a murit si a înviat pentru ei.


Reclame

9 gânduri despre “Realitatea învierii

 1. Framantarea prin care treci acum las-o in mana Domnului.Va veni timpul,cind vei fi pus in frunte,lasa-te condus de Domnul.
  Eu voi sta in spartura pentru tine pana vine izbanda.

  Apreciază

 2. Dupa cum spune si Pavel ” daca Hristos nu a inviat zadarnica este credinta voastra , zadarnica este si propovaduirea noastra , sunteti inca in pacatele voastre ” , Invierea Lui Hristos e dovada ca Moartea Lui nu a fost fara rost e proba faptului ca Moartea Lui este rascumparatoare si salvatoare din pacatele si din propria noastra moarte . Deasemeni asa cum acelasi Apostol spune in scrisoarea catre Romani cap 8 , datorita Invierii Lui asteptam si noi ”rascumpararea trupului nostru ” in ziua Invierii ce va sa vina , fie ca cel care a murit pacatului sa fie mort pentru totdeauna iar cel care traieste sa traiasca lui Dumnezeu pentru totdeauna , dupa cum acelasi genial apostol spunea in aceeasi scrisoare , in superba comparatie tripla : moarte-inviere-botez .

  Apreciază

  • Ieri am ramas inmarmurit cand am vazut un arab care se inchina cu fata la pamant intr-o sala de asteptare, unde erau inca vreo douazeci de persoane. Noi avem un Mantuitor viu, cu cat mai mult trebuie sa il slujim si sa ne inchinam Lui si sa ne incredem in cuvantul scris ca El ne va rascumpara si trupurile noastre, asa cum ati comentat! Pentru mine sarbatoarea invierii Domnului a fost si va ramane speciala.

   Apreciază

 3. Oamenilor fie ei din orice ramura religioasa,rusinandu-se de Domnul sa le predice,si sa se inchine,implines ceea ce spune Evanghelistul Luca in cap9,26…….cine se va rusina de Mine in acest neam……Te salut cu Deuteronom 31;8 pag.227–El sa te mangaie in orice asprime a vietii.

  Apreciază

  • Multumesc pentru incurajare. Nu ma voi lasa de Domnul niciodata, asa cum si d-voastra aratati credinciosie fata de El, in ciuda vicisitudinilor vietii pe care stiu ca le intampinati si in Romania! Astept clipa cand ne vom intalni si vom sta impreuna pe genunchi in fata Preasfantului Domn si Mantuitor Isus Christos, Cel care a invinsa moartea si iadul pe vecie! Haleluia!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s