Nevoia de conflict

Unii nu pot trai fara sa aiba un conflict, cel putin, o data pe zi. Cineva afirma: ” – Eu nu pot trai cu cineva care imi spune la orice: da, sigur, nici o problema. Vreau reactii, vreau interventii, vreau contraziceri, polemici. Cum sa traiesc o viata asa?” Pe unii poate ca ii ajuta conflictele, dar pe cei mai multi ii deprima. Ranile produse de cuvinte aruncate din orgoliu, sau atitudine de superioritate, sunt atat daunatoare. Efectele in timp sunt devastatoare. Timpul rezolva? Daca ar rezolva nu ti-ai aduce de cel care a ras de tine in prima zi de scoala si ti-a spus: ” – Du-te inapoi la gradinita fetito! (tu fiind baiat)”.

Romania se pregateste sa ampleseze scutul antiracheta ca sa fie o tara securitara. Inima nu are nevoie de scut antiracheta ci de altfel de scut. Apostolul Pavel ne spune sa luam scutul credintei. Daca inima ta nu are un scut puternic, va fi calcata in picioare si sfasiata. Scutul este prezenta lui Dumnezeu care te va proteja, te va coplesi iar cuvintele vor cadea ca niste bucati de funingine, fara sa te afecteze. Am vazut totodata ca inlepciunea te poate scuti de multe rani. Cand ii raspunzi nebunului cu nebunia lui, ti-l pui in cap, dar o vorba inteleapta poate sa stinga un incendiu de proportii.

Un alt mijloc eficient de vindecare este sa renunti la ego-ul tau atat de pronuntat si sa iti ceri iertare. Iertarea ceruta sau daruita are efect de vindecare, chiar daca conflictul e generational. Daca parintii sunt certati cu alti parinti, copiilor li se interzice sa aiba legatura. Reabilitarea generationala poate sa aduca un mare beneficiu spiritual.

Un alt mijloc de vindecare este inchinarea. Cand te inchini Domnului, Domnul vindeca ranile interioare prin ungerea care ti-o da din belsug prin Duhul Sfant. Eu nu am vazut un rege nici o regina certandu-se niciodata. In schimb am vazut aprozii de la poarta cetatii taintu-si capetele in pornirile lor necontrolate.

Ranile pot fi vindecate si prin slujire directa. Adica ii spui cuiva care te intelege, te asculta, si te intareste, te incurajeaza, se roaga pentru tine, intervine prin credinta, te ridica in Numele Lui Isus Christos. Nici o rana sufleteasca nu e prea grea pentru ca sa poata primi vindecare.

Reclame

4 gânduri despre “Nevoia de conflict

 1. Așa e, nici o rană sufletească nu e prea grea pentru a fi vindecată chiar dacă uneori e nevoie de foarte mult timp și de foarte multă introspecție (sau chiar de un miracol). Eu am constatat că mă foloseam de aceste răni de ca niște cârje pe care nu prea îmi era la îndemână să le abandonez, și credeam (în mod eronat desigur) că fiind o ființă atât de neînsemnată cuvintele mele nu pot face rău nimănui…erau pentru mine „dreptul” legitim de a mă comporta la fel. Am avut nevoie de timp să înțeleg că doar rănile fizice sunt vindecate cu trecerea timpului, că rănile sufletești rămân și au nevoie să fie scoase la lumină și tratate.. oricât de dureros ar fi acest proces.

  Apreciază

  • Daca ai ajuns sa iti dai seama de acest lucru si ai reusit sa faci acest pas de a le aduce la lumina ca sa fie tratate ai facut un pas extraordinar da mare. Nu stiu ce te-a ajutat sau cine, dar eu stiu din experienta mea ca in momentul in care am avut deplina incredere in cel care mi-a slujit in aceasta directie, m-am deschis sufletul pana in cel mai mic coltisor si am simtit ca ma renasc cand frica, durerea si frustrarea au fost inlocuite cu pace, cu sentimentul de acceptare si ma simteam in sfarsit „eu”. Intr-adevar este ca un miracol, pentru ca poate pana atunci nu ai realizat ca se poate intampla asa cava, sa traiesti fara carje! Si ce bine e! Nici nu m-am gandit pana acum la aspectul acesta ca si sufletul poate avea carje. Multumesc pentru comment!

   Apreciază

   • Învățăturile carismatice m-au ajutat 🙂 în special cele ale lui Michelle d’Astier (www.michelledastier.com). Chiar dacă am făcut pași importanți vindecarea nu este încă completă… cum spunea Michelle d’Astier e nevoie de o acțiune supranaturală a Duhului Sfânt care să ne readucă în memorie evenimente traumatizante care au fost „ascunse” în adâncurile subconștientului nostru. Pentru că această uitare ascunde întotdeaună iertări care nu au fost niciodată acordate, resentimente, furie etc. Pentru că nu putem ierta dacă nu ne amintim. Abia după ce ne amintim, avem mijloacele necesare pentru a ierta, și doar astfel vindecarea poate fi completă. Întotdeauna când există anumite „găuri” în memoria noastră (în general primii ani de viață) e aproape sigur că acolo se ascunde o traumă.
    Cârjele sufletului sunt multiple… dependența de acool, de țigări, de droguri sau chiar o atitudine nefirească față de mâncare

    Apreciază

 2. Cu adevarat e nevoie de aceasta aducere la lumina a lucrurilor „uitate” ca sa fie rezolvate. Duhul Sfant joaca un rol crucial atat perceperea lor corecta cat si a vindecarii in urma traumelor suferite. Ma bucur ca ati adus in discutie aceasta abordare, poate noua pentru unii 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s