Credincioșia

„Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu pentru ce M-ai parasit? „

In cea mai frumoasa si desavarsita relatie care a existat vreodata a intervenit o ruptura. Iubirea vesnica si sfanta a Tatalui nu s-a mai facut simtita, vocea Lui minunata care s-a facut auzita la botezul Domnului Isus afirmand: „Acesta este Fiul Meu prea iubit, de El sa ascultati”, unde era?

Un tata intr-o tara rasariteana trebuia sa isi pedepseasca fiul dupa datina stramoseasca legandu-l de un copac o noapte intreaga intr-un loc singuratic. In seara in care tatal isi ducea copilul spre copacul pedepsei, in ochii fiului erau lacrimi de durere, si cu ochii scaldati in lacrimi isi intreba tatal parca: de ce trebuia sa faci asta? Toata viata ta ai spus ca ma iubesti si nu ma vei lasa nici o data. Tatal cu inima indurerata, abia tinandu-si plansul, dar cu o fata rece ii spuse fiului sau:” Fiule, da-mi mainile sa ti le leg!” Fiul cu inima sfasiata de suferinta si teama isi dadea mainile sa fie legat apoi lasat singur. Pasii tatalui se departau parca si noaptea il inconjura, parca ochi stralucind il pandeau din toate partile, fosnete de tot felul se auzeau si cele mai bizare sunete posibile. Toata noaptea a stat cu ochii deschisi si plin de spaima. Dimineata cand aparu tatal il intreba: „Tata! de ce m-ai lasat singur?”Atunci tatal l-a strans in brate plangand si i-a spus: nu ai fost nici o clipa singur, eu am fost in copac catarat deasupra ta si am vegheat asupra ta, ca nici un rau sa nu ti se intample!

La cruce, Dumnezeu suferea El insusi in Fiul Sau, dreptatea lui dumnezeiasca fiind executata asupra Lui Insusi.

2 Cor 5 :19 Dumnezeu era în Hristos, împacând lumea cu Sine, netinându-le în socoteala pacatele lor, si ne-a încredintat noua propovaduirea acestei împacari.

Pornim cu bucuria unui copil nou nascut pe calea credintei si ni se pare totul atat de frumos. Biserica ne este mai importanta decat propria casa, fratii mai importanti decat familia. Totul este atat de frumos. Cand am auzit chemarea ca Dumnezeu are nevoie de lucratori in via sa, suntem gata sa lasam tot si sa il urmam. Greutati? Cui ii pasa? Oboseala? Nu o simtim. Apoi vine dorinta de a creste in eficacitate, in rugaciune, in daruire, in sfintire si intimitate cu El. Declaram razboi deschis pe toate planurile tutoror hoardelor iadului si strigam in gura mare: suntem mai mult decat invingatori!

“Daca nu vrei sa fii facut knock out nu intra in ring”, simplu. Unde se masoara credinciosia pe banca de rezerva sau in plin conflict, in lupta, intre vanatai, rani, scuipari si umiliri? Fiul lui Dumnezeu a ramas credincios pana la moarte! Nu a cerut Tatalui sa il salveze de la tortura crucii, de sarutul vanzarii si de ironia celor multi. El statea pe o promisiune: ca va invia. Tatal nu ii lasa oasele in groapa putrezirii, nu era sortit sa ramana in mormant pentru totdeauna.

Toti traim cu speranta ca ne va scapa Dumnezeu de necazuri, si va fi bine.  Si ce va fi daca El a decis sa te tina in pustie 40 de ani, sau in puscarie 16 ani si nu doua zile sau sase saptamani. Sadrac, Mesac si Abednego au afirmat in fata regelui Nebucadnetar care i-a aruncat in cuptorul cu foc: chiar daca nu ne va scapa Dumnezeu, nu ne inchinam inaintea acestui idol (parafrazare Daniel 3: 18). Putea Dumnezeu sa ii lase sa arda de vii, erau pregatiti sa moara pentru Dumnezeul lor.

Am fost flamand si mi-ati dat sa mananc, flamand  nu pentru paine, ci pentru dragoste, grija si consideratie. Am fost fara casa si m-ati primit. Primit nu intr-o casa de caramida, ci in inima. Am fost respins, marginalizat, nedorit, neiubit si sarac. Domnul Isus s-a nascut ca fiu al unui tamplar intr-o iesle saracacioasa, si a murit pe o cruce singur, intre doi talhari, dar ramanad credincios Aceluia care ii era Tata.

Chiar daca nu m-ar scapa, voi ramane credincios Lui pana la sfarsit si stiu ca intr-o zi ma va strange la pieptul Sau si imi va sterge orice lacrima.

 


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s