O sentință de moarte contestabilă in SUA

Miercuri, 21 Septembrie 2011, la 7 pm, a fost executata sentinta de condamnare la moarte, dupa 20 de penitenta, prin injecatre letala, din alte surse prin administrarea unui cocktail cu substanta letala, al lui Troy Davis, 42 de ani, in statul Georgia, SUA.

De cand am aflat am ramas cu o impresie destul de trista despre tara mea vecina, in care se spune ca nimic nu e mai presus decat legea.

Daca e asa de ce au asteptat 20 de ani ca sa duca la indeplinire o sentinta de moarte in ciuda faptului ca 7 martori din cei 9 si-au retras marturiile?

Cererea lui de clementa a fost respinsa in ciuda lipsei de probe definitive.

Ma intreb pe cine protejeaza legea?

Capatul de acuzare a fost uciderea unui politist care s-a implicat intr-un incident intre Troy si un alt individ de la o sticla de bere.

Alti 10 din cei chestionati au ales un portret diferit de cel al lui Troy in timpul anchetei.

Avocatul detinutului a afirmat : ” Am fost socat de falimentul sistemului nostru de justitie la toate nivelele in a corecta o greseala „.

Poate unii dintre noi dormeam sau eram preocupati de altceva cand un om, posibil nevinovat a fost executat in „numele legii”.

Reclame

Un gând despre “O sentință de moarte contestabilă in SUA

  1. Nu avem dreptul sa luam viata nimanui sau sa dispunem cine are dreptul sa traiasca si cine nu!Il suparam pe Dumnezeu prin astfel de masuri radicale asupra vietii cuiva!Nu avem dreptul sa ucidem,nici macar in numele dreptatii.Sa nu mai vorbim ce dureros poate fi daca se mai ,,strecoara” si o eroare judiciara! Vizioneaza The Green Mile…vei intelege si mai multe…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s