Studentii din Quebec in greva

Mii de studenti au inceput protestele in fata universitatilor si colegiilor din Quebec impotriva cresterii  taxelor scolare cu aproximativ 75%.

Peste 200.000 de studenti sunt asteptati sa ia parte la greva de la intrarile din Universitati si colegii, blocand accesul in aceste institutii.

Marsul se va extinde si in fata biroului din Montreal al primului ministru Jean Charest pe Sherbrooke Street. Marsul va fi sustinut si de diferiti lideri de organizatii  si uniuni.

In ciuda boicotului premierul se pare sa ramana ferm pretinzand ca in ciuda augmentarii costurilor universitare Qubec va avea si asa cele mai scazute tarife din Canada.

Cresterea preconizata va fi de 325$ pe an pana in 2016, ceea ce inseamna un salt de la 2.168 $ la 3.793$ pentru un an scolar.

Aceste masuri sunt socante  stiind ca de 40 de ani Quebec a inghetat tarifele universitare.

Liderul partidului Quebecois, Pauline Marois, a afirmat ca aceasta schimbare va pune o povora exagerata asupra studentilor.

Discutand cu un student de la Universitatea Concordia Montreal, am aflat ca multi studenti nici macar nu stiu procentele cu care se vor mari taxele. Probabil unii vor fi luati prin surprindere cand vor deschide plicul cu urmatoarele facturi. Altii deja se gandesc la tot felul de alternative care mai de care mai sumbre.

sursa foto: Canadian University Press

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s