Magii înțelepți

Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatoarea nasterii Mantuitorului Isus. Poti sa afli ca S-a nascut Mesia, Imparatul Imparatilor, si sa ramai poate indiferent. S-ar putea sa iti pui intrebari cum ar fi: cu ce ar fi acest Imparat diferit de toti ceilalti imparati? Sau, cum ar putea sa ne ajute in situatia in care ne gasim cand cuvantul cel mai des folosit este „criza.” Se vorbeste despre criza in familii, criza in societate, criza in Biserica.

Biblia afirma ca niste magi intelepti  cand au inteles ca s-a nascut Isus, L-au cautat si I s-au inchinat. Sa te inchini unui bebelus este un lucru ciudat. De obicei oamenii cauta sa vada ceva impresionant, semne ale autoritatii si a puterii. Ei cand au ajuns la locul unde era Isus nu au gasit nimic din ceea cea putea sa faca referire ca se gasesc in prezenta unui imparat, din contra. In ciuda conditiei izbitor de saracacioase in care se gasea copilul Isus si parintii Lui, magii s-au inchinat si inchinarea lor avea inclusa daruri pretioase: aur, smirna si tamaie. Nu stim daca erau membri in vreo Biserica, daca erau botezati sau nu, daca aveau cunostinte din Scriptura sau nu. Un lucru insa il stim cu siguranta, ca au facut ceva atat de important incat a ramas pe paginile Sfintei Scripturi pana in zilele noastre. Ei S-au inchinat Domnului.

Toate aspectele sunt importante in aceasta perioada a sarbatorilor: sa aratam bunavointa, intelegere, si sa fim gata sa iertam. Ne vizitam rudeniile, facem diferite cadouri sa le aratam pretuirea. Ne impodobim casele, poate facem anumite schimbari care ne fac sa ne simtim mai bine. Intrebarea mea este: cati dintre noi ne vom inchina in mod real in fata Imparatului Isus deschizandu-ne inima si vistieriile in fata Lui. S-ar putea sa fim intimidati de un Irod sau de distanta mare pe care trebuie sa o parcurgem pana gasim ieslea unde este Isus. Poate nu ne-am plecat niciodata genunchii inaintea Lui si nu stiu cum sa o facem. Ceea ce putem face de aceste sarbatori si va arata ca suntem intelepti, este  sa ne inchinam inaintea Fiului lui Dumnezeu si sa Ii spunem: Tu esti Imparatul nostru, tie ne inchinam, domneste Tu in viata noastra.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s