Domnul meu e viu!

Multi ani la rand am citit tot ce se putea citi ca sa gasesc cel mai puternic argument in favoarea faptului ca Isus Christos a inviat din morti cu adevarat. Nu ma indoiam de ceea ce spunea Biblia dar vroiam sa am inca o dovada externa. Nu vreau sa par infatuat dar nimic nu putea sa se compare cu soliditatea Bibliei care afirma ca Isus Christos a inviat si S-a aratat si altora.

El nu S-a aratat tuturor oamenilor( Fapte 10 : 41), ci martorilor alesi de Dumnezeu dinainte. Domnul Isus inviat S-a aratat lui Chifa – Petru, celor doisprezece si la inca peste 500 de frati deodata. Apoi lui Iacov, tuturor apostolilor si lui Pavel. (1 Cor. 15 : 5-8). Apostolii dupa ce au inceput sa propovaduiasca Evanghelia un punct central il ocupa faptul ca Isus Christos a inviat din morti. El Este un Mantuitor victorios si plin de putere. Multi au cucerit natiuni si au subjugat imperii dar nimeni nu a invins vreodata moartea. El este singurul care a calcat puterea mortii in picioare si a iesit dintr-un mormant dupa trei zile. Este sarbatoarea invierii Domnului o sarbatoarea unica ? Cu siguranta.

A fi crestin inseamna in mod logic a crede ca Isus Christos a inviat din morti dupa Scripturi. In ciuda acestui fapt un studiu efectuat de Barna arata ca 25 % din adulti si 51 din tinerii ce merg la Biserica nu cred ca Isus a inviat din morti in trup. Putini realizeaza faptul ca invierea lui Isus este piatra de capatai pentru o noua viziune asupra vietii care asigura o perspectiva diferita a vietii. Facand abstractie de cat de devastator e zbuciumul din prezent, dezamagirea, incercarea, ele sunt doar temporare. Indiferent ce ti se intampla, sau cat de grava ar fi tragedia si durerea prin care treci, sau cum moartea te-a despartit de cei dragi ai tai, invierea promite un viitor incomensurabil mai bun. Ceea ce s-a intamplat lui Isus ni se intampla si noua. Invierea Lui este prototipul invierii noastre. El a croit drumul prin moarte spre viata vesnica si El ne spune ca noi putem sa pasim pe urmele pasilor Lui, si El ne va insoti pana la capat.  Invierea ne de speranta unui viitor lipsit de dureri si moarte. Josh McDowell in cartea sa: Dovezi ale invierii, aduce cateva probe in favoarea invierii lui Christos.

  1. Martorii care au ramas in viata dupa invierea lui Isus si au marturisit fara frica ce au vazut si au auzit. Corpul lui Isus a fost infasurat in in subtire si acoperit cu peste 45 de kg de arome, dupa obiceiul evreiesc. Faptul acesta demonstraza ca El murise inca pe cruce iar cei care l-au luat de pe cruce ii administrasera inbalsamarea insemn de respect. In dimineata invierii Domnul Isus nu mai era in mormant.
  2. Sigiliul rupt. Repercursiunile ruperii unui sigiliu roman erau extrem de grave. Cel care avea curajul sa rupa un sigiliu roman era prins is executat prin crucificare cu capul in jos. Discipolii s-au asuns in semn de frica iar Petru s-a lepadat de trei ori. Frica si teroarea pluteau in aer. Cine era indeajuns de curajos sa rupa acest sigiliu ?
  3.  Mormantul gol. Vestea invierii lui Isus nu putea fi raspamdiat in Ierusalim si imprejurimi fiind  sustinut de realitatea unui mormant gol. Atat sursele romane cat si cele evreiesti admit realitateatea marmantului gol.
  4. Piatra de la mormant dizlocata. Duminica dimineata primul lucru care a impresionat pe cei ce s-au apropiat de marmant a fost ca piatra era mutata. Nu mutata doar de la intrarea in mormant dar piatra era luata, parca cineva ar fi luat-o pe sus si ar fi aruncat-o de acolo. Din moment ce garzile erau acolo cine putea veni sa dizloce acea piatra enorma fara sa fi trezit garzile ?
  5. Garzile Garzile romane au fugit. Ei si-au parasit postul in care aveau responsabilitatea saramana cu orice pret. Cum puteau ei explica ceea ce au facut din moment ce disci[plina in armata romana era atat de stricta? Daca un soldat falimenta in a-si indeplini sarcinile de serviciu era batut in cuie prin haine si ars de viu. Ceilalti soldati erau obligati sa priveasca executia. Dr. George Currie, student in disciplina militara romana afirma ca “acest fel de pedeapsa a produs o atentie marita pentru orice detaliu mic in timpul serviciului, mai ales in timpul noptii”.
  6. Fasiile si stergarul. In ciuda afirmatiilor mormatul nu a fost cu totul gol. Ucenicul Ioan cand a privit inauntru a vazut in locul corpului lui Isus fasiile goale in forma corpului lui Isus, ca o gogoasa goala. Cel mai socant nu a fost doar mormantul gol ci fasiile goale nemiscate de la locul initial in care fusese asezate.
  7.  Aparitiile lui Isus inviat sunt confirmate. Dupa un anumit eveniment care a avut loc, daca numarul martorilor era substantiala acel eveniment era publicat. Apostolul Pavel este unul care adduce ca argument pentru invierea din morti a Domnului Isus faptul ca El S-a aratat la peste 500, cei mai multi inca in viata, la momentul scrierii. Cu alte cuvinte el spune: daca nu ma credeti pe mine intrebati-i pe ei. Daca am lua cei 500 intr-o sala de tribunal, si fiecare ar fi cerut de depuna marturie doar 6 minute cate unul, ar fi 50 de ore de depozitie. Aceasta ar constitui ce mai voluminoasa depozitie din toata istoria. Credinta nu are nevoie de dovezi. Soldatii romani au fost la doi pasi de evenimentul invierii, si nu scrie ca au crezut vreodata. Pe langa toate dovezile enumerate mai sus, una dintre cele mai relevante este ca Isus Christos este viu si azi in inima multora care cred in El. Cand el vorbeste si azi aprinde inimile ca ucenicilor pe drumul spre Emaus. La cuvantului Lui si azi pacatele sunt iertate, bolnavii sunt vindecati si pacatosii eliberati. El este viu cu adevarat !
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s