Memo-mamo

De multe ori nu stim ce sa cumparam pentru un cadou placut si util. Iata societatea canadiana pentru prevenirea cancerului introduce pe piata un breloc util si elegant numit Memo-mamo.

Acest breloc are bile de talie diferita si este un mijloc educativ pentru a ilustra eficacitatea mamografiei in depistarea cancerului de san. Cele doua bile de dimensiuni mai mari reprezinta nodulii care pot fi depistati de catrea specialist in cadrul unei examinari de rutina, prin palpare. Bilutele mai mici, ca dimensiune, reprezinta tipul de leziuni care pot fi detectate doar cu ajutorul mamografului si poate fi doar de marimea unei gamalii de ac. Este fapt demonstrat ca mamografia permite detectarea timpurie a cancerului, ceea ce rezulta in cresterea sansei unui tratament reusit. Mamografia contribuie la diminuarea ratei mortalitatii cauzate de cancerul mamar.

Ce categorie de femei sunt atinse de cancerul de san?

Opt cazuri din zece sunt femei  de peste 50 de ani. O femeie din noua risca sa dezvolvolte cancer la san in timpul vietii. La femei cancerul de san este a doua boala care poate duce la deces, dupa cancerul pulmonar. In 2012 in Canada au fost depistate 22.700 de cazuri de cancer mamar si, din pacate, 5100 au decedat din cauza acestei maladii.

Aceste date nu exclud posibilitatea cancerului mamar si sub varsta de 50 de ani. In orice caz intre varsta de 50-69 de ani este recomandat o mamografie la cel putin doi ani o data. Ia 30 de secunde la un san, 1 minut la ambii sani. Brelocul Memo-mamo va ajuta ca doamnele sa isi aminteasca sa treaca pe la medic pentru o mamografie, cu atat mai mult cu cat ia doar un minut.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s