La Mulți Ani frate Iosif Țon!

Pe data de 30 Septembrie fratele Iosif Ton implineste varsta de 78 de ani. As vrea sa ii doresc multa sanatate si felicitari pentru frumoasa varsta la care a ajuns.

Imi aduc aminte cand auzeam de la frati cat de mare predicator este, eu fiind un copil nestitutor pe vremea aceea. Pe urma am ajuns sa il aud pe viu la Biserica Baptista numarul doi, pe Simion Barnutiu, in Oradea, si am observat ca predica diferit de tot ce auzisem eu pana atunci. Pe urma mi-a devenit profesor si am simtit o latura si mai intima in relatia cu domnia sa. Ne trata cu multa consideratia, ca pe copiii lui, dar cel mai mult m-a impresionat zambetul cald si neprefacut pe care il avea intotdeauna. Ca profesor ii placea sa intre intotdeauna in profunzime in text. Niciodata nu i-au placut ciopartelile si interpretarile la intamplare sau de suprafata. Mereu intreba: face sens ? Nu stiam de ce nu intreaba: intelegeti? El intreba: face sens ? Era ceva unic si imi placea, aceasta intrebare il caracteriza. Aveam un coleg de la ostasi Nicu Pavel, care stia Biblia foarte bine si cred ca stia Noul Testament pe de rost, si il provoca la fel de fel de dicutii la care fratele Iosif lua parte cu mare bucurie. Iubea studentii care gandeau. Nu voia roboti. Voia studenti care gandesc si stiu sa ia decizii.

Cand am ajuns pastor, a fost acela care s-a gandit daca fiind pastor am o paine pentru familie, si ma urmarea de-aproape sa nu ma simt singur.

Pentru mine a ramas ceea ce eu stiu ca este, un om cu o inima plina de bunatate. Cred ca este unul indreptatit sa invete despre bunatate pentru ca el a fost si este un om bun.

La Multi Ani! frate Iosif, cu Domnul mergeti inainte.

Reclame

2 gânduri despre “La Mulți Ani frate Iosif Țon!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s