Marry Christians

christmas_0031.jpgNimeni nu poate face un om cu adevarat fericit, doar Dumnezeu.

De ce? Pentru ca omul este creat cu un gol in sufletul lui. Acest gol are forma lui Dumnezeu. Oamenii sunt in continua cautare. Ei cauta relatii noi, oportunitati noi, provocari noi pentru a iesi din monotonie. Si Dumnezeu este in continua cautare. Dumnezeu cauta un om care sa stea inanintea Lui si sa mijloceasca : ”Caut printre ei un om care sa inalte un zid si sa stea in mijlocul sparturii inaintea Mea pentru tara, ca sa n-o nimicesc; dar nu gasesc niciunul!” (Ezec.22:30). Domnul Isus a venit pe pamant ca sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut. (Luca 19 :10).

Omul in cautare si Dumnezeu in cautare. Oare care ar putea fi solutia intalnirii?

Domnul Isus a venit la noi pe pamant ca sa putem sa il gasim mai usor. Magii au pornit la drum cu credinta si determinare sa Il gaseasca pe noul Rege nascut al iudeilor. La intrebarea unde este Regele s-a tulburat Ierusalimul. De ce? Pentru ca nu erau pregatiti pentru un nou rege, in al doilea rand nu stiau absolut deloc ce se intampla. Si azi la intrebarea : unde Il pot gasi pe Dumnezeu? unii s-ar putea sa aiba probleme. Cel mai simplu lucru este sa il negi pe Dumnezeu. Nu exista Dumnezeu, prin urmare nu trebuie sa Il cauti. O a doua varianta gresita este sa il identifici pe Dumnezeu cu orice: obiect, energie, animal. Acestia sustin ca toate religiile sunt bune si merg la Biserica «people’s church» unde Biblia, coranul si biblia mormona sunt pe aceeasi masa. Toata lumea serveste ce vrea iar in loc de predica se proiecteaza filmulete de pe youtube. Cine vrea face yoga, cine vrea sa roaga in stil crestin. Oare il poate cineva gasi pe Dumnezeu intr-un astfel de loc?

Pe Dumnezeu il gasim de multe ori acolo unde nu ne asteptam. Magii au mers la palatul lui Irod dar Isus nu era acolo. Nu era nici macar in Ierusalim. Era intr-un mic satuc de pastori, Betleem, casa painii, intr-un loc retras si saracacios. Daca de acest Craciun vei fi intr-o Bisericuta unde nu va fi nici cor, nici grup de inchinare, doar tu si un mic grup de oameni care Il cauta pe Isus din Nazaret cu o inima curata si cu credinta s-ar putea ca Isus sa fie acolo.

Simon vine la Isus si iI spune : Doamne toti te cauta. Ce bine ca te-am gasit. Domnul Isus ii raspunde: ”Sa mergem in alta parte” (Marcu 1 :38). Domnul Isus nu spune: cine ma cauta, unde sunt, cati sunt, hai sa mergem repede sa nu ii pierdem. De ce? Pentruca cine Il cauta pe Isus merge acolo unde merge El. Daca Il cautau din toata inima trebuia sa mearga si sa Il insoteasca oriunde mergea El.

Cel ce cauta gaseste. Nu de mult am vizionat un video in care o femeie a marturisit ca L-a gasit pe Dumnezeu intr-un motel. Pe vremea aceea era o prostituata si a mers la motel pentru un client. Clientul intarzia si ea s-a uitat in sertarul noptierei sa vada ce poate gasi. Cand a deschis sertarul a gasit o Biblie. Neavand ce face  a deschis-o si a citit un singur verset despre dragostea lui Dumnezeu. O dragoste pe care nu a mai simtit-o niciodata pana atunci a coplesit-o din cap pana in talpi. A ingenunchiat acolo in motel si a spus: daca Tu esti Dumnezeu si atat de mult ma iubesti, am nevoie de Tine. S-a ridicat si a iesit spunandu-i « good bye » clientului care tocmai intra. Acolo a fost marea intalnire care i-a schimbat viata pentru totdeauna.

De aceste sarbatoti ma rog ca multi sa il intalneasca pe Dumnezeul care a dat ce a avut mai drag pentru noi, ca sa ne mantuiasca si sa ne umple viata cu bucurie si iubire. El va poate face cu adevarat fericiti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s