Fiziologia bădăranului

rude 1Este extrem de placut sa lucrezi si sa ai de-a face cu oameni educati, respectuosi si sensibili la ce se intampla in jurul lor.  Aceste persoane  stiu sa zambeasca si sa iti spuna ca ai facut o gafa, fara sa te faca sa te simti un ratat, pentru tot restul vietii tale. Mi-a placut cum a formulat ieri prieteneul meu, cand vorbea de o situatie, in care, o persoana nu a demonstrat nimic din aceste calitati. El i-a calificat pe astfel de oameni ca fiind : ” oameni mici”. Oamenilor mici, daca nu li se da sansa sa petreaca, macar „cateva ore”, la umbra unui „stejar”, ca sa invete,  vor muri mici, sau, mai rau, se vor deteriora si vor intra in categoria badaranilor, a celor care nu respecta limite, si nici elementele minime din ” Canonul bunului simt”.

Care este profilul unui badaran (mitocan, mojic, grosolan)?

1. Ca sot;

„Sotia ii spune sotului :

– Sa stii ca nu mai inteleg ! Mai inainte erai fericit daca reuseai sa ma vezi macar cateva minute pe zi !…
Sotul spune in barba :
– Si acum la fel …”

Sotii din aceasta categorie isi vor pune sotiile in situatii penibile, fara nici un motiv anume, doar ca sa isi arate suprematia masculina care trebuie glorificata cu orice pret.  Orice femeie isi doreste un sot fidel si  sarguincios, dar mai ales sa fie cavaler.  Femeile considera cavelerii pe cale de disparitie, precum fluturele monarh . La ce bun firmele, banii, averile daca esti doar un „badaran”.

2. Ca angajat.

Atitudinea face totul! Aici putem vorbi de la scobitul in nas, la rasetele care zguduie cladirile, la toaleta care o lasi in urma ta, la dusul pe care nu il iei dimineata inainte sa pleci la birou, sau la atitudinea de partizan fata de orice figura de autoritate.

3.  Ca amic

Amicul badaran te face sa te simti in cel mai prost mod posibil in public cand te astepti cel mai putin. De ce? Pentru ca badarania nu tine cont de imprejurari, momente speciale, sau relatie. Ea se manifesta spontan si inopinat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s