Fii liber in Christos!

Omul a fost creat sa fie liber. El a fost creat sa fie ca Dumnezeu. Pacatul a adus sclavagism spiritual, sclavagism din care nici un om nu e in stare sa iasa singur. Pacatul l-a inrobit pe om si l-a adus sub stapanirea lui Satan. Pacatul este neascultare. A fi liber nu inseamna sa nu asculti de nimeni. A fi liber inseamna sa fii liber sa alegi si sa alegi bine. Omul a ales gresit. Prin urmare a ajuns sclavul lui Satan.

  • „Adevarat, adevarat va spun”, le-a raspuns Isus, „ca oricine traieste in pacat este rob al pacatului. (Ioan 8:34)

Satana l-a amagit pe om sa pacatuiasca si vrea sa il tina in pacat pentru ca plata pacatului este moartea. Satana nu vrea sa dea viata, ci sa ia viata.

  • “Hotul nu vine decat sa fure, sa injunghie si sa prapadeasca. Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug. ( Ioan 10:10)”

Poate ati citit cazul lui Ricky Jackson care a fost eliberat dupa 39 de detentie pentru o crima care nu a comis-o. Jackson afirma: „faptul ca esti in inchisoare nu inseamna ca trebuie sa fii un prisonier”. Oamenii sunt prizonieri in spirit, in suflet, in emotii si cauta sa se elibereze singuri sau macar sa atenueze situatia prin sex, alcool, droguri si altele. Dar nu trebuie sa fie asa.

Cel care a depus marturie cu 39 de ani iurma, Ed Wernon, a mers anul trecut si s-a marturisit unui pastor la  biserica Emanuel Christian Center ca nu a vazut nimic din cele marturisite si a fost obligat de autoritati sa spuna ce apus pentru ca trebuia cazul inchis. Pastorul a contactat oficialitatile pentru redeschiderea cazului. Dupa eliberararea lui Jackson cei doi s-au intalnit la Biserica si  iata ce i-a spus Jackson celui care l-a pus dupa gratii :

Jackson

“All these years I’ve been holding this shame and guilt inside, wanting to release it, wanting to come forward and do the right thing,” said Vernon.

“I’m sorry,” sobbed Vernon.

“It’s all right brother. We were both victims man. It’s alright. I do forgive you man. I wanted to be here personally to tell you that.”

http://www.cbsnews.com/news/exonerated-man-meets-the-liar-who-put-him-away-for-39-years/

“ -Toti acesti ani am tinut aceasta rusine si vina in mine, vrand sa ii dau drumul, sa vin in fata si sa fac ce e drept”, a spus Vernon.

„-Imi pare rau”, a spus Vernon plangand.

„-E in regula frate. Amandoi am fost victime. E in regula. Eu te iert. Am vrut sa fiu aici personal si sa iti spun asta.”

Iertarea e atat de frumoasa si aduce atata libertate. Nu era de ajuns ca Jackson sa iasa din celula lui de inchisoare dar trebuia sa isi elibereze sufletul oferind iertare. Neiertarea te tine in robie asa ca frica sau ura.

Domnul Isus a venit sa elibereze pe orice om de orice fel de opresiune, teroare, frica si condamnare.

„Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, caci Domnul M-a unssa aduc vesti bune celor nenorociti: El M-a trimis sa vindec pe cei cu inima zdrobita, sa vestesc robilor slobozenia, si prinsilor de razboi, izbavirea;” ( Isaia 61:1)

Eliberarea totala se produce la Calvar, cand realizezi si crezi ca Isus Christos a murit pentru tine personal, si accepti ca ai nevoie de iertarea Lui regretand  si pocaindu-te de tot ce ai facat gresit pana atunci. Domnul Isus iarta, elibereaza si vindeca.

El te elibereaza si rupe legaturile cu trecutul tau si te face un om nou.

„Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi. „(2 Cor. 5:17)

Esti liber sa:

1.Il chemi pe Dumnezeu Tata

„Caci toti sunteti fii ai lui Dumnezeu, prin credinta in Hristos Isus. „(Gal.3:26) Este asa povara mare sa spui rugaciunea „Tatal nostru” si sa nu ai pacea, relatia care trebuie sa fie intre un fiu si Tatal lui. El te poate elibera de aceasta povara.

2.Sa fii umplut cu Duhul Sfant.

Caci Barnaba era un om de bine, plin de Duhul Sfant si de credinta. Si destul de mult norod s-a adaugat la Domnul. (11:24) Si tu poti fi un Barnaba. Roaga-te si spune-i Domnului: Doamne vreau sa fiu plin du Duhul Sfant ca Barnaba, ca apostolii care vesteau cu putere si indrazneala ca Isus e viu si li s-a aratat in trup. Vreau sa fiu o unealta de care sa se foloseasca Duhul Tau Cel Sfant si un martor credincios al mortii si invierii Tale.

3. Esti liber sa te inchini in Duh si adevar

„Va indemn, dar, fratilor, pentru indurarea lui Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie, sfanta, placuta lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca.” (Rom.12:1)

Au fost atatea momente cand vroiam sa ma inchin Domnului plecandu-ma cu fata la pamant, sa plangand, sau ridicand mainile. Simteam ca fac un pacat daca nu ascult de Duhul Sfant sa imi ridic mainile si nu puteam, din mai multe motive. Azi glorie Domnului pot sa ridic mainile spre cer si sa spun: Te laud ca mi-ai dat maini, mi-ai dat ochi, limba, gura si nu sunt mut. Ma inchin si te laud cu toata fiinta mea.

4. Esti liber sa stai la masa Domnului

„Cand a sosit ceasul, Isus a sezut la masa cu cei doisprezece apostoli.” (Luca22:14)

Inainte de crucificare Domnului Isus a stat la masa cu apostolii. In alte ocazii a stat si cu altii la masa, dar acest moment era unul special. La masa aceasta El Isusi a luat stergarul ligheanul si le-a spalat picioarele. El le-a slujit si le-a dat un model de slujire. Cand stai la masa cu El si azi esti curatgit, spalat, EL iti vorbeste, te invata si te vrea in partasie cu El. Fii liber sa stai la masa Lui.

4. Esti liber sa sa vestesti si altora Evanghelia

„Isus strabatea toate cetatile si satele, invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei si vindecand orice fel de boala si orice fel de neputinta care era in norod. „(Matei9:35)

Nu poti vesti Evanghelia pana cand nu ai trait tu eliberarea, vindecarea launtrica si umplerea cu Duhul Sfant despre care vorbeste Evanghelia. Tu nu esti chemat sa amagesti oamenii. Un om liber se bucura de libertate, si se vede in el aceasta fara chiar sa zica multe cuvinte.

Un crestin a fost intrebat : „de ce crezi ca ingerul a dat la o parte piatra de la mormant? „. El a raspuns : „-Ca sa poata iesi Isus din mormant „. Piatra a fost data la o parte ca ucenicii sa poata intra si sa creada ca EL e viu, si moartea nu la putut tine. Domnul nu are nevioe ca Tu sa il ajuti, El a invins si moartea. El vrea sa vina in ajutorul lui si sa te scoata din celula intunecoasa a robiei, fie ca e robie religiuoasa, pacatoasa, de dependente, neiertare sau frica. EL te poate elibera, iar pe cine face Fiul liber este cu adevarat liber.

                                                                                                        sursa foto: http://www.gettyimages.ca

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s