Inaugurare: Donald Trump cel de-al 45 lea președinte al SUA

Generated by IJG JPEG Library

Azi 20 Ianuarie 2017 incepand cu orele 11.25 ET va avea loc inaugarea lui Donald Trump ca presedinte al SUA.

Trump a dat peste cap toate sondajele, opiniile profesionistilor si politicienilor de cariera.

Unii se bucura altii plang (mai ales dintre democrati)

Am urmarit cu mare interes in aceste zile pregatirile si ceremonia de inaugurare al noului presedinte Donald J. Trump. Unul din ziaristii de la Fox News a afirmat ca cele mai multe mesaje le-a primit cu urmatoarea intrebare: „Cum va fi imbracata Melania Trump?”. El a raspuns: „Nu stiu, probabil va avea o rochie.” Un individ din lumea modei a relevat Fox News ca mai multi creatori de moda au refuzat sa colaboreze cu Donald Trump in semn de protest. Imbracamintea de culoarea albastru-pudra poarta semnatura Ralph Lauren.

melania-trump

Lumea evanghelica, in general, l-a votat in mare majoritate pe Donald Trump. Un moment impresionant premergator alegerilor a avut loc in Cleveland Ohio, unde pastorii s-au rugat pentru el.

Donald Trump a ales un pastor baptist ca sa oficieze serviciul premergator inaugararii la Biserica St. John, unde toti presedintii participa de obicei. Pastorul Robert Jeffress, Dallas Texas, a avut un mesaj bazat pe un text din Neemia, unde Dumnezeu il mandateaza pe Neemia sa reconstruiasca cetatea Ierusalimului si sa zideasca un zid in jurul cetatii (vezi paralela cu intentia de a zidi un gard la granita cu Mexicul).jeffres

Un alt moment solemn a fost depunerea de coroana la monumentul soldatului necunoscut. In cimitirul Arlington sunt inhumati peste 400 000 de soldati cazuti la datorie. In memoria lor focul de pe monument nu se stinge, iar garzile, voluntari din toata armata SUA, se schimba la fiecare ora in timp de iarna, si la fiecare jumatate de ora in timp de vara.

arlington-virginia

Pe langa grupurile de protestatari care au venit in Washington D.C.  au fost prezenti si cei care sa il protejeze pe noul presedinte. Ei sunt „Bikers for Trump”, „Motociclistii pentru Trump” cu peste 65 000 de membri inregistrati.

bikerstrump

Si iata cel mai solemn moment din cadrul ceremoniei, depunerea juramantului presidential.

God bless United States of America and its new president Donald J. Trump!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s