Realitatea învierii într-o lume virtuală

Avem prieteni virtuali, banci virtuale, bani virtuali si jocuri virtuale, care de multe ori, pentru unii, sunt mai aproape de realitate decat viata cotidiana.

Nu avem un Christos virtual, Christos este real. Crucea a afost reala. Durerea insuportabila a crucificarii si a batailor inumane a fost reala. Cuiele in maini si in picioare au fost reale.

Dar, invierea?

Una din cartile pe care le-am citit despre invierea Domnului Isus a fost: Dovezi ale invierii, de Josh Mc Dowell. De curand am reaudiat unele din prezentarile domniei sale despre dovada istorica a invierii Domnului Isus. Argumentele parca tintesc sa convinga intelectul. Piatra de la mormant nu a fost mutata, ci, efectiv zvarlita la o parte asa cum reiese din textul grecesc. Oricine rupea un sigiliu roman era crucificat. Cine oare isi risca viata sa rupa un sigiliu romansi sa fure trupul Domnului?

Garzile erau in numar de 12 vegheau zi si noapte, prin rotatie de 4 in 3 schimburi, dar, fara sa aiba voie sa paraseasca locul. Daca nu isi indeplineau sarcina erau executati la randul lor. D-l Isus S-a aratat timp de 40 de zile la mai multe sute de persoane.

Intrebarea care se pune este aceasta: este nevoie de o convingere intelectuala ca sa crezi in D-zeu? Reinhard Bonke afirma in una din predicile sale, ca i se pare absurd ca unii sa incerce sa dovedeasca ca Isus e viu. Nu e nevoie sa dovedesti ca Bonke e viu, pentru ca il vezi, il auzi, il poti chiar atinge. D-l Isus este prezent si azi: „si iata Eu voi fi cu voi pana la sfarsitul zilelor.”( Matei 28:20b)

Moartea este o realitate. Poate cineva sa nege? Nu. Moartea e reala si isi face simtita prezenta. Mor batrani, tineri, copii, barbati, femei de toate varstele. Daca te-as intreba: ai vazut moartea cu ochii tai? Sigur ai spune: -Nu. Si daca nu ai vazut-o inseamna ca nu exista? Absurd!.

Poate unii fac afirmatii la fel ca Toma: „Pana nu vad nu cred!” D-l Isus I s-a aratat, si el a crezut. Dupa opt zile, ucenicii  erau impreuna  in casa, si D-l Isus apare in mijlocul lor, in ciuda faptului ca usile erau inchise. D-l Isus dupa inviere nu mai foloseste usile fizice. Imediat se adreseaza lui Toma:”- Vino aici, atinge-ma si priveste la mainile Mele, pune-ti mana in coasta Mea”. Poate nu va dati seama  ce a insemnat aceasta pentru Toma. O lectie, care l-a schimbat pentru totdeauna. El a dus Evanghelia in India si a fost junghiat acolo. Primul evanghelist in India a fost Toma  si a fost gata sa plateasca cu viata pentru credinta lui. Iata mentiunea pe care o face D-l Isus :” Nu fi necredincios, ci credincios”. Este un imperativ:”Fii credincios!”.

Nu te nasti credincios . Devii credincios in momentul in care decizi sa crezi. Toma a crezut pentru ca a vazut, dar, D-l zice ca sunt mai fericiti sunt cei care n-au vazut si au crezut. Cu alte cuvinte nu toti au sansa sa vada, dar toti sunt chemati la credinta. Credinta nu are de-a face cu vederea. Credinta are de a face cu auzirea cuvantului lui Dumnezeu.

” Astfel credinta vine in urma auzirii iar auzirea prin cuvantul lui Dumnezeu”. Rom 10:17

Cuvantul lui Dumnezeu desfunda niste urechi pe care pana aici nu le-ai utilizat si auzi vocea Duhului Sfant.

„Oile Mele cunosc glasul Meu, zice D-l”. Ioan 10 :4

D-l Isus Isi cheama oile pe nume si ele Il urmeaza. Unii cred ca daca ar vedea pe cineva inviat sin morti, ar fi mai usor sa creada in inviere. In Luca 16: 10-31, bogatul ii cere D-lui sa trimita pe cineva sin morti la cei cinci frati ai lui sa le adevereasca realitatea iadului si sa evite iadul prin pocainta (v.30)

D-l Isus ii spune: daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici, chiar, daca, ar invia cineva din morti (v.31). Cuvintele D-lui Isus s-au adeverit. Au fot mai multe invieri din morti de atunci, si exista marturii, filme documentare despre realitatea vietii dupa moarte. S-au pocait oamenii? Poate da, dar majoritatea au decis sa nu creada.

Lazar era mort de 4 zile si mirosea greu. Pentru Isus nu era prea greu sa il invieze. Omeneste era imposibil.

Ioan 11:40 ” Nu ti-am spus ca daca vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu”.

La inviere Dumnezeu isi arata slava. Nu vrea sa dovedeasca nimic. El nu Isi imparte slava cu nimeni.

v.45 „Multi au crezut cand au vazut ce a facut Isus.”

Fie ca Dumnezeu sa va umple inimile de bucurie si sa credeti din toata inima ca Isus Christos a inviat si e viu in veci!

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s